İletişim Dehası – Kitap İncelemesi ve Altı Çizilenler
Kitap 4: İletişim Dehası
Kitap 4: İletişim Dehası
Paylaş
Dördüncü kitabım Henrik Fexeus tarafından yazılan İletişim Dehası.

Neden Bu Kitap?

Ofis içerisinde zaman zaman iletişim problemleri çekmekteyiz. Bu sorunu çözebilmek ve kişisel ilişkileri daha iyi hale getirebilmek için bu kitabı okumak istedim.

Kitap Hakkında

Kitap, insanlarla olan iletişimimizin daha iyi hale gelmesi için hitabet, dinleme, sohbet ve empati gibi konularda bolca önerilerde bulunmakta. İletişim doğası gereği oldukça dinamik ve ön görülemeyen bir akıcılığa sahip olduğu için bu önerileri bir konuşma esnasında kullanmaya çalışmak sohbeti yapay bir noktaya getirecektir.

Yine de tartışma ve anlaşmazlık durumlarında vermiş olduğu ılımlı yaklaşım teknikleri oldukça iyi. Karşındakini anlamaya çalışmak ve kendini doğru ifade edebilme konusunda yarattığı farkındalık da bakış açınızı değiştiriyor.

Altı Çizilenler

- İnsanoğlu üçerli gruplar halinde sunulan şeyleri sevecek şekilde programlanmıştır.
- Anlatırsan unuturum. Gösterirsen hatırlarım.
- Ne demek istediğinizi konuşarak ifade etmenin yanı sıra, ne kadar çok gösterirseniz karşı taraf da sizi ve mesajınızı daha kolay hatırlayacaktır.
- "Anladın mı?" demeyin, "anlatabildim mi?" deyin.
- Sorular çok güçlü silahlardır.
- Beyniniz gereğinden fazla bilgiyle yüklendiğinde etkin şekilde işlev yapamaz. O yüzden seçicidir ve bir kerede sadece minik bir bilgiyi alır. Kullandığı yöntem bir defada tek bir görev alıp görevler arasında hızla geçiş yapabilmektir.
- Yaşadığımız sosyal medya çağında benzersiz bir çoklu görev durumu içerisindeyiz ki buna dikkatin sürekli olarak bölünmesi diyoruz. Yani sürekli olarak bir şeyleri yakalamaya çalışıyor ama aslında hiçbir şeye odaklanamıyoruz.
- Daima başarılı olmak zorunda değilsiniz. Başarılı olan herkes, ara sıra başarısız da olur. Bu, tüm sürecin bir parçasıdır.
- Başarısızlık hayatın bir parçası ve başarı için ödemek zorunda olduğunuz bedeldir.
- Hata yapabilme ihtimalini kabul eden güçlü kişiler güvenilir ve emin kişiler olarak nitelendirilir.
- Hatalarınızdan ders çıkarıp bu hataları geride bırakın. İnkar etmeyin ama sürekli düşünmeyin de.
- İşler ters gittiğinde hemen pes etmeyin. Aksine, onlardan öğrenilecek dersler çıkartın. Daniel Wendler'ın da söylediği gibi: Bazen kazanır, bazen öğrenirsiniz.
- Savunmasızlık aslında zayıflık değil, tam tersine güçtür. Cesaretle eşdeğerdir.
- Hiçbir şey durağan değildir. Daha iyiye gitmeyen şey, daha kötüye gider.
- Hayat bir fare yarışı değildir; hayat bir danstır ve bizler birbirimizle dans ederiz. Geriye tek bir soru kalıyor: İlk kime dans teklif edeceksiniz?
Öne Çıkanlar
1
Pareto İlkesi
Geliş
Pareto İlkesi

22.06.2019

2
Temeli Atıyoruz
Karakter
Temeli Atıyoruz

27.09.2018

3
Kitap 1: A’dan Z’ye Pazarlama
Geliş
Kitap 1: A’dan Z’ye Pazarlama

26.02.2019

Bülten

Yeni yazı ve fırsatlardan haberdar olun.